Amerika leghíresebb bútorcsaládja az Ashley napjainkban már világszerte ismert és közkedvelt.
Az Ashley-nek van egy saját leányvállalata is, akik a szállításért felelősek, hiszen nem kevés tudást, szervezést igényel az, hogy szerte a világban kiszolgálják ügyfeleiket. A tulajdonukat számos kamion, tehergépkocsi, pótkocsi képezi, valamint évente 70 ezernél több konténer szükséges ahhoz, hogy biztonságos körülmények között juttassák el a bútorokat a célállomásra. Sikerességüket bizonyítja az is, hogy évente 60 millió mérföldet tesznek meg.

A szállítmány a tengeren túlra eljuttatható hajóval, repülővel, a szárazföldön pedig a kamionok, tehergépjárművek gondoskodnak arról, hogy a megrendelés eljusson a fogyasztókhoz, illetve a bútorüzletekbe, ezt garantálja és szervezi meg a speditőr cég. A repülővel történő szállítás drágább megoldás, ezért inkább könnyebb szerkezetű és kisebb berendezésekre alkalmas, konténerhajóval viszont szinte bármi fuvarozható, és természetesen nem kis mennyiségben. Ha nem annyira sürgős a szállítandó dolgok eljuttatása a célországba, akkor mindenképp javasolt a hajót választani. Sokkal tovább tart, akár 60 nap is lehet, de a bútorokra nézve biztonságosabb, és strapabíróbb alternatíva.

Az anyagiakat tekintve is jobban járunk a konténerhajókkal, ha bútorok vagy speciális építőanyagok (például WPC) szállításáról van szó. A szállítás módját is megválaszthatjuk, lehet teli, illetve gyűjtő konténeres. A teli konténer rakománya ugyanazon tulajdonoshoz tartozik, míg a gyűjtőben elhelyezett tárgyaknak több tulajdonosa van. A konténerhajók rakománya akár az 50 ezer tonnát is gond nélkül meghaladhatja. A szakemberek speciális eljárással fixálják a bútorokat a konténerekben, de maga a konténer is stabil rögzítést kap. A hajótársaságok pedig felelősséget vállalnak a bútorok épségének megőrzéséért.

Az Ashley azzal is csökkentette a szállítmányozással kapcsolatos költségeit, hogy az Egyesült Államokban található nyolc magán kézben lévő vasútvonal egyike hozzájuk tartozik, így a menetrendet is tudják szabályozni.

A cég története 1980-ban kezdődött, amikor Todd Wanek Ázsiába költözött, hogy bútorszenvedélyének élhessen. Az itt töltött idő alatt megalapította az Ashley Furniture Industries vállalatot, aminek a vezérigazgatójaként tevékenykedett. Az üzletet felvirágoztatta majd 1994-ben visszaköltözött az Egyesült Államokba, hogy végezhesse munkáját és még jobban fellendítse a bútorpiacot. 1999-re a vállalat annyira fejlődött, hogy már a legtöbb termékkategóriában készítettek egyedi bútorokat. A magas minőség és a tökéletes szakértelem jellemzi az összes hozzájuk tartozó alkalmazottat és partnert. A tervezők és a mérnökök folyamatosan utaznak szerte a világban, hogy személyesen megszemlélhessék a legújabb stílusú bútorokat, szövetmintákat, technológiákat, annak érdekében, hogy az Ashley bútorokba is belecsempésszék ezeket a sajátosságokat. Úgy akarnak haladni a korral, hogy közben megőrizzék saját arculatukat, de kellően modernek is legyenek.

A bútorok rusztikus és exkluzív megjelenést biztosítanak, a klasszikus hatás szinte bármilyen típusú otthonban megállja a helyét. A magas presztízsérték és luxus, szinte minden egyes darabban fellelhető, ráadásul a fiatalabb és idősebb korosztály is megtalálja a számára legtetszetősebbet. Az Ashley bútorai között megtalálható több szövet és bőr amerikai ülőgarnitúra bútor, kanapé, antik korokat megidéző vitrinek, tálalók, étkezők, dohányzóasztalok. Garantált, hogy mindegyiken szemmel látható a kifinomult, alapos megmunkálás, amit a készítők teljes odaadással végeztek el.