A kutatómunka hasznossága egy rövid történeten keresztül.

A légi szállítmányozás az egyik legsokoldalúbb fuvarozási módozat. Rengeteg lehetőséget ad, hogy változatos helyekre, akár kontinenseken át szállítsunk árut nagyon rövid idő alatt.

A mai történetünk egy nagyon izgalmas, Közép-Amerikai országból indul. A mexikói Monterrey-ből kellett háztól-házig (egészen Szigetszentmiklósig) szállítani a külföldről megrendelt termékeket.

A logisztikai szolgáltatások (főleg a kontinenseken átívelőek) kényesek a szállítmányozó partnerek szoros, összehangolt munkájára. Cégünk 2006 óta építi logisztikai kapcsolatait a nemzetközi partnerekkel, hogy ügyfeleinknek a legjobb tarifákat és a legrövidebb tranzitidőket tudjuk biztosítani. Ezzel biztosítjuk számukra azt, hogy az export-import tevékenységük ne generáljon extra kiadásokat, hiszen az rontja a profitabilitásukat.

Ebben az esetben több kihívást is meg kellett oldanunk. Az első és egyben legfontosabb teendőnk az EUR-1 okmány kitöltése volt, amellyel a termék származását kell igazolni. Ez a dokumentum lehetőséget ad arra, hogy a Partnerünk igénybe vegyen egy kedvezményes vámtételt az import vámeljárás során. Ezzel máris jelentős összegeket megspórolva.

Ehhez folyamatos egyeztetések kellettek a feladó és a megrendelő között. Ennek kitöltésében többször is segítséget nyújtottunk a feladónak, hogy a dokumentum hiánytalanul és helyesen kitöltve érkezhessen meg Magyarországra.

Az eredeti, immár tökéletesen kiállított dokumentumot egy úgy nevezett courier service szolgáltatással oldottuk meg. Biztonságosabb, gyorsabb is, mint a légiposta.

Ekkor következett a kutatás. Ahogyan említettem korábban, a feladó és címzett országokban szükségünk van megfelelő kapcsolatokra, hogy az általunk fuvaroztatott áruk a lehető legkevesebbet parkoljanak raktárakban, kevesebbet időzzenek a vámügyintézésen, és a lehető legolcsóbb járatokkal szállítmányozhassuk. Ehhez arra van szükség, hogy mindenütt legyenek megbízható, helyi kapcsolataink, akik segítik az ügyintézést.

Mivel a feladó állomás nem egy preferált nemzetközi reptér, ezért előzetesen fel kellett kutatnunk, hogy ki lesz az, aki helyben segíti a munkánkat. Szerencsére találtunk olyan ügynököt, akinek köszönhetően a Partnerünknek a lehető legkedvezőbb tarifát és a leggyorsabb tranzitidőt sikerült biztosítanunk. Így a megrendelt termékek az árufelvétellel együtt 4 nap alatt meg is érkeztek Szigetszentmiklósra.

Amennyiben Ön is szeretne a világ eldugott, egzotikus, vagy éppen közismert pontjaira fuvaroztatni, vagy éppen onnan behozni termékeket, versenyeztesse meg a Ferrara 2006 Kft. ajánlatát is.

Mindent elkövetünk, hogy Önnek is a legjobb kondíciókat biztosíthassuk, hiszen tudjuk, hogy vállalkozásának sikere múlik a gazdaságos és gyors áruszállításon, akár import, akár export!

Ajánlatunkat kérje az info@ferrara2006.hu e-mail címen vagy a +36 23 804 708-as számon.

 

Mentés

Mentés

Mentés

Hasznos linkek (Useful links)