Közeledve az év végéhez itt az idő, hogy megnézzük milyen érdekes, mosolyfakasztó szállítási attrakciók történtek a nagyvilágban. Erről készítettünk most egy kis válogatást Önnek.

Az áruszállítás nem mindig csak a konténerekről szól, sokszor kell extrém helyzeteket megoldani. Például gigantikus tárgyak mozgatását!

Ebben a cikkben a túlméretes szállítmányokról szedtünk össze néhány izgalmas tudnivalót. A tanulsága pedig az, hogy bármit el lehet szállítani

Amerikában nem ritka, hogy ha valaki el akar költözni egy másik városba, akkor fogja a házát feldobja egy óriási trailerre és már mennek is… :

Persze azért ez nem olcsó játék, egy halom engedély kell hozzá, és egy percre pontosan megtervezett szállítási útvonal, hiszen forgalmas utakat nem lehet órákra lezárni egy ház költöztetése miatt… Itthon ritkán találkozunk ilyesmivel, de nem is hiszem, hogy egy téglaépítésű ház súlyához találna kellően strapabíró trailert.

Természetesen mielőtt túlméretes, vagy túlsúlyos szállításba vágná a fejszéjét érdemes az alábbiakat beszerezni:

  • megfelelő szállító jármű
  • útvonalterv, megvizsgálva, hogy minden pontján át tud-e haladni a rakomány
  • útvonal engedélyek és útvonal biztosítás előkészítése
  • ha szükséges, akkor rendőri kíséret ügyintézése
  • vámügyintézés
  • fel és lerakodás megszervezése

A házakhoz hasonlóan izgalmas az is, ha hatalmas gépeket kell szállítani közúton vagy éppen vízen

Ilyen esetekben is szükség van útvonal engedélyeztetésre, valamint közúti biztosítókra is, akik a kereszteződésekben segítenek áthaladni a túlméretes szállítmánnyal. Egészen pontosan így:

Ezt a 83 méteres szélerőmű lapátot a sárga transporterek kísérték, és biztosították az ilyen kereszteződésekben az áthaladását. A turbina lapát egyébként Skóciába utazott Dániából.

És ha már közelednek az ünnepek, akkor még mutatunk két izgalmas karácsonyi témájú szállítást is grátiszba.

A klasszikus főtéri karácsonyfáét:

… és egy humoros utasszállító repülőt, aki összeakadt a Mikulással:

Ha túlméretes szállítmányt szeretne fuvaroztatni (akár földön, vízen vagy levegőben) tervezze meg alaposan az útvonalat és az engedélyek beszerzését, hiszen könnyen kivehetik a forgalomból a hiányos okmányok miatt a szállítmányt, ami idő és pénzveszteség Önnek is.

A bútorok hozzájárulhatnak hangulatunkhoz, fontos szerepet töltenek be a pihenésnél és a szabadidő eltöltésénél, valamint esztétikai szerepet is betöltenek, így nem csoda, ha sokan nagyon körültekintően választják meg bútoraikat, amelyeket néha külföldről kell beszerezni. Ezért rendszeresen előfordul, hogy a szállítmányozó céget bútorok szállításával bízzák meg. Gyakori, hogy dohányzóasztalokat, kisbútorokat, tv vagy hi-fi állványokat, polcokat kell elszállíttatni, amely nem nagy kihívás, azonban időnként előfordul, hogy nagy méretű, összeszerelt állapotban lévő nappali bútorok Németországból és Franciaországból való behozatala a cél. Ilyenek a nagy méretű kanapék, teljes ülőgarnitúrák, nappali szekrénysorok.